Szombat, 2025-06-14, 23:23
MESZLI OLDALA
Üdvözöllek Vendég | RSS
Főoldal | Fórum | Regisztráció | Belépés
[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Archívum - csak olvasásra
Forraltbor
AdminisztrátorDátum: Vasárnap, 2012-02-12, 20:25 | Üzenet # 1
Adminisztrátor
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 79
Kitüntetések: 0
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Forraltbor




Forralt bor receptek
A borongós, sötét, hideg napok és a karácsonyi vásárok ideje. Mi más deríthet minket jobb
kedvre ebben a szomorkás időben, ha nem egy pohár meleg, fűszeres forralt bor!? A forralt
borban az a jó, hogy tradíciója és szezonjellege ellenére számos helyen fogyasztható: kor-
tyolhatjuk egyedül, forró fürdőzés közben, takaró alatt a meleg szobában, baráti társasággal,
párunkkal a karácsonyi vásáron a sültkolbász mellé vagy síelés közben pihenésképp.
A forralt bor megfoghatatlan kategória. A népi hagyományok, az ősi receptek, a tájanként
eltérő szokások és nevek alapján csupán egyet állíthatunk biztosan. Mindegyik meleg, és
mindegyikben van bor. Hogy azon kívül még mi mindent tesznek bele? Fűszerek sokaságát,
cukrot, gyümölcsöket, sőt azok levét, magokat, stb. Lehet továbbá vízzel vagy teával hígíta-
ni, de azt sem tiltja törvény, hogy éppen ellenkezőleg különböző erős, ízes vagy édes
szeszneművel dúsítsák alkoholtartalmát és hatásosságát.
A forralt borok készítésénél az első és legfontosabb szempont, hogy kifogástalan minősé-
gű, mellékíztől mentes bor legyen az alap. A bor fajtájának kiválasztásának csak az ízlésünk
szab határt, erre iránymutató szabály nincs. Nézzünk egy-két receptet, hogy otthon saját ke-
zűleg is elkészíthessük e nemes ital meleg változatát.


Megnyitás (10oldal)
Forraltbor

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Ugrás a lap tetejére

Copyright MESZLI © 2025
A uCoz tárhelye